Jarkko Ruohoniemi
Tiedote

Jarkko Ruohoniemi Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtajaksi

28.5.2021 klo 9.26
Maaliskuussa perustetun Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtajaksi on valittu varatuomari, neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi. Hän toimii nykyisin neuvottelujohtajana Teknologiateollisuus ry:ssä. Ruohoniemi ottaa uuden tehtävän vastaan 1.6.2021.

Teknologiateollisuus ry julkaisi nimitystiedotteen 28.5.2021.
 

Ruohoniemi vastaa työnantajayhdistyksessä teknologiateollisuuden viiden päätoimialan kaikista valtakunnallisista työehtosopimuksista. Teknologiateollisuus ry:ssä hänen vastuullaan ovat olleet teollisuuden toimihenkilösopimukset sekä tietotekniikan palvelualan ja suunnittelu- ja konsulttialan sopimukset.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n puheenjohtajan Aaro Cantellin mukaan Ruohoniemeen päädyttiin monen hyvän hakijan joukosta. Ruohoniemen puolesta puhuivat toimialan ja liiketoiminnan syvällinen tuntemus, vahva neuvotteluosaaminen ja yhteistyötaidot.

– Tavoitteena on kehittää toimialan valtakunnallisia työehtosopimuksia niin, että ne palvelevat yritysten ja muuttuvan työelämän tarpeita ja ovat yrityksille varteenotettava sopimisen vaihtoehto. Jarkko Ruohoniemellä on erinomaiset edellytykset kehittää toimintaa ja sopimuksia tähän suuntaan, Aaro Cantell tähdentää.

Jarkko Ruohoniemi kuvaa uutta tehtäväänsä erittäin mielenkiintoiseksi ja haastavaksi. Teknologiateollisuus on Suomen taloudelle merkittävä toimiala, ja sen rooli on keskeinen myös työmarkkinoilla.

– Tarve kehittää valtakunnallisia sopimuksia on edelleen suuri, ja työtä tehdään yhdessä ammattiliitojen kanssa. Haluan jatkaa hyvää yhteistyötä, jota Teknologiateollisuus ry ja sen sopimuskumppanit ovat vuosia harjoittaneet, Ruohoniemi painottaa.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry aloittaa virallisesti toimintansa elokuussa sen jälkeen, kun Teknologiateollisuuden sääntömuutos valtakunnallisesta tes-toiminnasta luopumisesta on hyväksytty lopullisesti. Siihen saakka valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta vastaa Teknologiateollisuus ry.

Lisätiedot: 
Aaro Cantell, puh.  0400 706 072
Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577