ratikka
Uutinen

Ei vielä ratkaisuja teknologiateollisuuden neuvotteluissa

25.11.2022 klo 16.39
Neuvottelut teknologiateollisuuden uusista työehtosopumuksista ovat jatkuneet kaikilla sopimusaloilla. Ratkaisuja ei ole vielä syntynyt. Joillakin sopimusaloilla neuvotteluja on kalenteroitu myös viikonvaihteeksi.

Teknologiateollisuuden työntekijöiden sopimuksesta neuvoteltiin perjantaina. Pöydällä olivat ns. tekstikysymykset. Näitä neuvotteluja jatketaan seuraavan kerran tiistaina 29. marraskuuta iltapäivällä. Myös neuvotteluja suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden työehdoista jatkettiin perjantaina.

Joissakin neuvottelupöydissä on edistytty tekstikysymyksissä, tai ainakin käsiteltävien asioiden määrä on saatu suppeammaksi. Keskustelu palkkaratkaisusta tulee asialistalle viimeisenä.

− Kuten on monta kertaa todettu, neuvotteluasetelma on poikkeuksellisen haastava hintojen nousun ja hiipuvan talouskasvun keskellä. Inflaatio syö palkansaajien ostovoimaa ja yritysten kannattavuutta, ja kysynnän heikentyminen heijastuu ennen pitkää työllisyysnäkymiin, muistuttaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Ruohoniemen mukaan tavoitteena on löytää ratkaisut marraskuun aikana eli nykyisten sopimusten voimassa ollessa. Jos siinä ei onnistuttaisi, teknologiateollisuuden sopimusaloilla alkaa sopimukseton tila joulukuun alussa.

/ uutista päivitetty pe klo 16.45 /

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577

*********

Teknologiateollisuuden sopimusalojen pääneuvottelijat:

Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, 040 833 9577 (teknologiateollisuuden työntekijät)
Johtaja Johanna Laine, puh. 044 590 7209 (teollisuuden ylemmät toimihenkilöt, suunnittelu- ja konsulttialan ylemmät toimihenkilöt)
Työehtopäällikkö Mika Lallo, puh. 040 083 4412 (teollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöt, tietotekniikan palveluala)