neuvottelu
Uutinen

Myös toimihenkilöneuvottelut pääsevät vauhtiin teknologiateollisuudessa

22.10.2021 klo 14.00
Neuvotteluja uusista valtakunnallisista työehtosopimuksista päästään aloittamaan myös teknologiateollisuuden toimihenkilöiden sopimusaloilla. Teollisuuden ylempien toimihenkilöiden ja toimihenkilöiden sekä suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden sopimusneuvottelut alkavat maanantaina 25. lokakuuta*. Tietotekniikan palvelualan neuvottelut aloitettiin jo aiemmin.

Yritysten järjestäytyminen Teknologiateollisuuden työnantajiin vaihtelee sopuimusaloittain ja samalla tietenkin myös työntekijämäärällä mitattava sopimusten kattavuus.

– Teollisuuden toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden sopimuksissa kattavuus on noussut 60 prosenttiin. Sen sijaan suunnittelu- ja konsulttialalla ja tietotekniikan palvelualalla kattavuus on jäämässä huomattavasti alemmaksi, ja näiden sopimusten osalta yleissitovuus ei ole välttämättä toteutumassa. Yleissitovuuden määrittelee aikanaan työehtosopimusten yleissitovuuden vahvistamislautakunta. Erityisen matalaksi kattavuus on jäämässä tietotekniikan palveluissa, sanoo johtaja Anne Somer Teknologiateollisuuden työnantajista.

Somerin mukaan tavoitteena on, että uudet sopimukset saataisiin neuvoteltua ennen marraskuun loppua, jolloin nykyiset sopimukset umpeutuvat.

Lisätiedot:
Johtaja Anne Somer, puh. 050 345 2134

* Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden (Pro) kanssa neuvottelut aloitettiin 5.11.2021.