neuvottelu
Uutinen

Neuvottelut jatkuvat tiiviinä

9.11.2021 klo 14.58
Neuvottelut teknologiateollisuuden sopimusalojen uusista työehtosopimuksista käyvät vilkkaana. Tavoitteena on kaikissa neuvottelupöydissä, että uudet sopimukset voitaisiin hyväksyä ennen marraskuun loppua. Tämä edellyttää tiivistä neuvottelutahtia ja ratkaisuhakuisuutta.

Pisimmällä neuvottelut ovat tässä vaiheessa Teollisuusliiton kanssa.  Neuvotteluja käydään mm. paikallisen sopimisen valmiuksista ja yksittäisiin työehtoihin liittyvistä kysymyksistä. Perhevapaauudistuksen huomioiminen sopimusratkaisussa on myös pöydällä. Neuvotteluissa on toistaiseksi keskitytty tekstikysymyksiin, jotka pitäisi saada sovittua ennen keskustelua palkkaratkaisusta.

Useimmilla muillakin toimialoilla on jo vaihdettu yksityiskohtaisia tavoitteita. Palkansaajapuolen pöytään tuomat kysymykset liittyvät mm. luottamusmiesten asemaan, etätyöhön ja isien palkalliseen perhevapaaseen.

Teknologiateollisuuden työnantajien tavoitteena on lisätä paikallisen sopimisen mahdollisuuksia. Keskeistä on turvata kustannuskilpailukyky, johon vaikuttavat niin sopimustekstien sisältö kuin palkkaratkaisun taso ja rakenne.

– Tähän saakka neuvotteluja on käyty rakentavassa hengessä, mistä kiitos sopimuskumppaneillemme. Toivottavasti neuvottelut etenevät jatkossakin hyvin, ja lopputuloksena on suomalaista työtä turvaavat sopimukset. On tärkeää, että ennen palkkakeskusteluja pystymme luomaan yhteisen näkemyksen talouden kuvasta, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi Teknologiateollisuuden työnantajat ry:stä.