nainen tehtaassa
Uutinen

Teknologiateollisuuden työntekijöiden palkkaratkaisusta syntyi neuvottelutulos

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen teknologisteollisuuden työntekijöiden palkkaratkaisusta. Ratkaisun sisällöstä kerrotaan sunnuntaina hallintokäsittelyjen jälkeen.

Neuvottelutulos syntyi perjantaina valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla käydyissä neuvotteluissa. Jos osapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, Teollisuusliiton ilmoittamat uudet lakot peruuntuvat ja ylityökielto päättyy.

Teollisuusliitto hylkäsi aiemmin valtakunnansovittelijan tekemän sovintoehdotuksen. Näin liiton ilmoittama ensimmäinen kolmen vuorokauden lakko toteutui 1. helmikuuta alkaen.

Teollisuusliitto on ilmoittanut myös kahdesta muusta lakosta, joista seuraava uhkaa keskiviikkona 8. helmikuuta ja kolmas 15. helmikuuta.

Teknologiateollisuutta uhkaa useiden lakkojen sarja. Myös Ammattiliitto Pron toinen lakko uhkaa 8. helmikuuta ja kolmas 11. helmikuuta. Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n toinen lakko uhkaa 15. helmikuuta. Sovittelu jatkuu toimihenkilöjärjestöjen kanssa sunnuntaina.

Teknologiateollisuuteen jätetyt työtaisteluilmoitukset löytyvät täältä.