tehdaskuva
Uutinen

Teollisuuden neuvottelut jatkuvat 27. joulukuuta, toimihenkilöjärjestöjen kanssa myös joulunalusviikolla

20.12.2021 klo 14.05
Teknologiateollisuuden työntekijäsopimuksen tes-neuvottelut jatkuvat joulun jälkeen maanantaina 27. joulukuuta. Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto sopivat neuvottelujen jatkamisesta tänään maanantaina. Toimihenkilöjärjestöjen kanssa neuvotteluaikoja on sovittu myös joulunalusviikolle.

Teknologiateollisuuden työntekijäsopimuksesta neuvoteltiin viimeksi sunnuntaina, mutta yhteisymmärrystä ei löytynyt. Neuvotteluissa on avoinna enää palkkaratkaisu, kuten muillakin teknologiateollisuuden sopimusaloilla.

– Neuvottelujen takkuaminen on valitettavaa, mutta onneksi ne jatkuvat ja ratkaisua haetaan. Työnantajapuoli on tullut vastaan palkkaratkaisussa, mutta työntekijäpuolen odotukset on viritetty kilpailukyvyn ja työllisyyden näkökulmasta liian korkealle, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n teknologiateollisuuteen ilmoittamat ylityökiellot päättyvät sunnuntaina 19. joulukuuta kello 24.00. Pron ja YTN:n ylityökielto suunnittelu- ja konsulttialalla jatkuu toistaiseksi. Tietotekniikan palvelualalle ei julistettu ylityökieltoa.