Teknologiateollisuus tarjoaa hyviä töitä

nainen ja mies tehdasympäristössä
Teknologiateollisuus on tarjonnut aina hyviä töitä suomalaisille ja työn kautta hyvinvointia koko yhteiskunnalle.

Teknologiayritysten osuus sekä tavara- että palveluviennistä on Suomessa noin 50 prosenttia. Alan yritysten palveluksessa työskentelee kotimaassa noin 338 000 ihmistä. Jos otetaan huomioon toimialan kaikki heijastusvaikutukset yhteiskuntaan, noin 720 000 suomalaisella on työtä teknologiateollisuuden ansiosta.  

On kaikkien suomalaisten etu, että vientialat ja niiden kärjessä teknologiateollisuus menestyvät ja pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa. Näin varmistamme riittävät vientitulot ja hyvinvoinnin maksupohjan. Yritykset ja työntekijät maksavat veroja, joilla kustannetaan julkisen sektorin palvelut, kuten koulutus ja terveydenhuolto.

Jokaisen suomalaisen hyvinvointi riippuu teknologiayritysten kansainvälisestä kilpailukyvystä.

Kun työehdoista päätetään yrityksissä ja työpaikoilla, voidaan lisätä tuottavuutta, kannattavuutta, työhyvinvointia ja toiminnan joustavuutta. Myös poliittisten päättäjien tulee huolehtia, että yritykset pystyvät toimimaan Suomessa, tarjoamaan suomalaisille veronmaksajille työtä ja kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla. Jos sääntely on liian jäykkää ja rajoittavaa, yritykset eivät pärjää nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.