Tietopankki ja asiantuntija-apu työsuhdekysymyksiin

Tietopankki ja asiantuntija-apu työsuhdekysymyksiin

mies ja nainen

TYÖSUHDEPALVELU.FI-TIETOPANKKI

Työsuhdeasioiden neuvonnan perustana on ajantasainen tietopankki Tyosuhdepalvelu.fi. Se on laaja ja helppokäyttöinen tietokanta, jonka olemme koonneet jäsenyritysten tarpeisiin. Palvelu on maksuton. Tietokanta on jäsenyritysten käytössä.

Voit tilata palveluun lisenssin yllä mainitusta osoitteesta kaikille yrityksessä sitä tarvitseville. Annamme tarvittaessa opastusta sivuston hyödyntämiseen.

Työsuhdepalvelu.fi-sivustolta löytyvät muun muassa:

- alan työehtosopimukset
- ohjeita palkanlaskennasta, palkkarakenteesta ja muista työsuhdeasioista
- tietoa lainsäädännön soveltamisesta
- lomakkeet ja mallisopimukset
- käytännön esimerkkejä

Asiantuntija auttaa

Mikäli et löydä vastausta Työsuhdepalvelusta, asiantuntijamme auttavat työehtosopimustemme sekä keskeisen työsuhdetta koskevan lainsäädännön soveltamisessa ja tulkinnassa. Neuvontapalvelu on tarkoitettu jäsenyritysten työnantajaedustajille.

Yrityksen tarpeeseen pyritään aina löytämään parhaiten soveltuva ratkaisu. Useimmiten se on paikallinen, osapuolten yhteisen edun mukainen sopimus.

Helsingin toimiston neuvontapalvelu

  • Puhelinpäivystys kiireellistä, välitöntä apua edellyttävien tiivistettyjen asioiden neuvontaan. Päivystys toimii arkisin klo 9−16, puh. 09 1923 222. 
  • Sähköpostitse esitetään kysymykset, jotka ovat selkeästi ei-kiireellisiä tai laaja-alaisia. Kysymykset lähetetään osoitteeseen tyosuhdekysymykset@teknologiateollisuus.fi.

Sähköpostin saatuamme otamme yhteyttä puhelimitse, ja tällöin arvioidaan yhdessä paras menettelytapa tapauksen selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi.

Varmistathan, että kirjallisesta kysymyksestäsi käyvät ilmi sovellettava työehtosopimus, yhteystietosi sekä tavoitettavuutesi. Otathan huomioon myös hyvän tietojenhallintatavan, etkä toimita sähköpostitse henkilötietoja.

Aluetoimistojen neuvontapalvelu

Aluetoimistomme auttavat jäsenyrityksiä työsuhdekysymyksissä. Voit esittää aluepäälliköillemme  työsuhteiden alaan liittyvät kysymykset asian laadun mukaisella tarkoituksenmukaisella tavalla.

MUUT JÄSENPALVELUT

Muista työmarkkinapalveluista ja jäsenpalvelukokonaisuudesta löytyy tietoa täältä.