Tietopankki ja asiantuntija-apu työsuhdekysymyksiin

mies ja nainen

Lakko-ohjeistus yrityksille! 

Tutustuthan työsuhdepalvelusta löytyvään lakko-ohjeistukseen ennen soittamista työsuhdepäivystykseen tai kysymyksesi laittamista lomakkeen kautta. Päivystyksemme on valitettavasti tilapäisesti ruuhkautunut. 

https://uusi.tyosuhdepalvelu.fi/teknologiateollisuus/uutiset/tyoesuhdeohjeistus-poliittisiin-lakkoihin-1-222024-instructions-for-political-strikes-1-2-february-2024/ 

TYÖSUHDEPALVELU.FI-TIETOPANKKI

Työsuhdeasioiden neuvonnan perustana on ajantasainen tietopankki Tyosuhdepalvelu.fi. Se on laaja ja helppokäyttöinen tietokanta, jonka olemme koonneet jäsenyritysten tarpeisiin. Palvelu on maksuton. Tietokanta on jäsenyritysten käytössä.

Voit tilata palveluun lisenssin yllä mainitusta osoitteesta kaikille yrityksessä sitä tarvitseville. Annamme tarvittaessa opastusta sivuston hyödyntämiseen.

Työsuhdepalvelu.fi-sivustolta löytyvät muun muassa:

- alan työehtosopimukset
- ohjeita palkanlaskennasta, palkkarakenteesta ja muista työsuhdeasioista
- tietoa lainsäädännön soveltamisesta
- lomakkeet ja mallisopimukset
- käytännön esimerkkejä

Asiantuntija auttaa

Mikäli et löydä vastausta Työsuhdepalvelusta, asiantuntijamme auttavat työehtosopimustemme sekä keskeisen työsuhdetta koskevan lainsäädännön soveltamisessa ja tulkinnassa. Neuvontapalvelu on tarkoitettu jäsenyritysten työnantajaedustajille.

Yrityksen tarpeeseen pyritään aina löytämään parhaiten soveltuva ratkaisu. Useimmiten se on paikallinen, osapuolten yhteisen edun mukainen sopimus.

Aluetoimistojen neuvontapalvelu

Aluetoimistomme auttavat alueensa jäsenyrityksiä työsuhdekysymyksissä. Ensisijaisesti ole yhteydessä alueesi aluepäällikköön työsuhteeseen ja työehtosopimuksiin liittyvistä kysymyksistä. Löydät aluepäälliköiden yhteystiedot nettisivuiltamme. 

Uudenmaan neuvontapalvelu

 • Puhelinpäivystys kiireellistä, välitöntä apua edellyttävien tiivistettyjen asioiden neuvontaan. Päivystys toimii arkisin klo 9−16, puh. 09 1923 222.
 • Lomakkeella esitetään kysymykset, jotka ovat selkeästi ei-kiireellisiä tai laaja-alaisia. Kysymykset lähetetään lomakkeella tästä osoitteesta
 • Poikkeusajat, jolloin päivystys on kiinni. Huomioithan ettemme käsittele poissaolon aikana tulleita lomakekysymyksiä kuin vasta seuraavana arkipäivänä:
  • 20.2. klo 13-15
  • 4.3. klo 13-15
  • 9.4. klo 9-16
  • 14.5. klo 9-16
  • 14.6. klo 12-16

MUUT JÄSENPALVELUT

Muista työmarkkinapalveluista ja jäsenpalvelukokonaisuudesta löytyy tietoa täältä.