Tietoa jäsenyydestä

Tietoa jäsenyydestä

naine toimistolla
Teknologiateollisuuden työnantajat ry perustettiin maaliskuussa 2021, kun Teknologiateollisuus ry päätti luopua valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta. Uusi työnantajayhdistys on vastannut toimialan valtakunnallisesta sopimustoiminnasta 10.8.2021 alkaen.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry toimii Teknologiateollisuus ry:n alayhdistyksenä, ja yhdistykset tekevät tiivistä yhteistyötä.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenyys edellyttää kuulumista myös Teknologiateollisuus ry:hyn. Teknologiateollisuuden jäsenenä yritys voi valita, haluaako se kuulua valtakunnallisen työehtosopimustoiminnan piiriin vai ei. Jos vastaus on kyllä, yritys voi hakeutua Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäseneksi. Tällöin yritys on siis jäsenenä molemmissa yhdistyksissä.

Jos yritys sen sijaan ei halua olla valtakunnallisen tes-toiminnan piirissä, se voi olla yksistään Teknologiateollisuus ry:n jäsen. Tällöin yritys voi neuvotella yrityskohtaisen työehtosopimuksen tai pysyä työehtosopimustoiminnan ulkopuolella.

Järjestörakenteen uudistamisen tavoitteena on edistää työpaikoilla tapahtuvaa sopimista niin yrityskohtaisilla sopimuksilla kuin lisäämällä paikallisen sopimisen mahdollisuuksia valtakunnallisissa työehtosopimuksissa.

Teknologiateollisuus ry:n jäsenyys merkitsee automaattisesti jäsenyyttä myös Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa, sillä Teknologiateollisuus on EK:n jäsenliitto.

Teknologiateollisuus ry:n syyskokous 11.11.2021 päätti, että Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenmaksu sisältyy Teknologiateollisuus ry:n jäsenmaksuun vuonna 2022.

Lue vuoden 2022 jäsenmaksupäätökset.

Hae Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenyyttä.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n säännöt (pdf)