Tietoa jäsenyydestä

naine toimistolla
Teknologiateollisuuden työnantajat ry vastaa toimialan valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta. Teknologiateollisuuden työnantajat ry ja Teknologiateollisuus ry tekevät tiivistä yhteistyötä.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenyys edellyttää kuulumista myös Teknologiateollisuus ry:hyn. Teknologiateollisuuden jäsenenä yritys voi valita, haluaako se kuulua valtakunnallisen työehtosopimustoiminnan piiriin vai ei. Jos vastaus on kyllä, yritys voi hakeutua Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäseneksi. Tällöin yritys on siis jäsenenä molemmissa yhdistyksissä ja saa molempien yhdistysten jäsenpalvelut. Hakemusprosessin yhteydessä arvioidaan minkä Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n sopiman työehtosopimuksen tai työehtosopimusten piiriin jäseneksi tuleva yritys soveltuisi. 

Jos yritys sen sijaan ei halua olla valtakunnallisen tes-toiminnan piirissä, se voi olla yksistään Teknologiateollisuus ry:n jäsen. Tällöin yritys voi neuvotella yrityskohtaisen työehtosopimuksen tai pysyä työehtosopimustoiminnan ulkopuolella.

Lähes 1 200 jäsenyritystä

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:hyn on järjestäytynyt 1 171 teknologiayritystä eli 65 prosenttia Teknologiateollisuus ry:n jäsenistä. Jäsenyritysten palveluksessa on noin 175 360 työntekijää ja toimihenkilöä. (Jäsenmäärä 8.6.2023)

Teknologiateollisuuden työnantajat ry perustettiin maaliskuussa 2021, kun Teknologiateollisuus ry päätti luopua valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta. Järjestörakenteen uudistamisen tavoitteena on edistää työpaikoilla tapahtuvaa sopimista niin yrityskohtaisilla sopimuksilla kuin lisäämällä paikallisen sopimisen mahdollisuuksia valtakunnallisissa työehtosopimuksissa.

Teknologiateollisuus ry:n jäsenyys merkitsee automaattisesti jäsenyyttä myös Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa, sillä Teknologiateollisuus on EK:n jäsenliitto.

Teknologiateollisuus ry:ssä on päätetty että, Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenmaksu sisältyy Teknologiateollisuus ry:n jäsenmaksuun.

Työehtosopimusten sähköiset versiot löytyvät täältä

Lue vuoden 2024 jäsenmaksupäätökset.

Hae Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenyyttä.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n säännöt (pdf)