Sinikylkistä rahtialusta lastataan satamassa keltaisella nosturilla.
Tiedote

Vientiliitot: Massiivinen poliittinen lakko vientiteollisuuteen pahentaa olennaisesti vientiyritysten taloudellista tilannetta

Ammattiliittojen vientiteollisuuteen ilmoittamat uudet, massiiviset poliittiset lakot ovat vakava uhka Suomen taloudelle. Muutosneuvotteluiden, lomautusten ja irtisanomistenkin määrä on kasvanut alkuvuoden aikana. Mittavat lakot vahvistavat tarvetta poliittisen lakko-oikeuden rajaamiselle, toteavat vientiliitot Teknologiateollisuus, Metsäteollisuus ja Kemianteollisuus.

SAK:laiset ammattiliitot ilmoittivat keskiviikkona 6.3. jälleen uusista, aiempaa huomattavasti laajemmista poliittisista lakoista vientiteollisuuteen. Poliittiset lakot koskevat 11.–24. maaliskuuta teollisuudessa neljää merkittävää yritystä, tuhansia työpaikkoja sekä kaikkia vientisatamia ja aiheuttavat erittäin vakavaa ja peruuttamatonta haittaa vientiteollisuudelle. Vientiliitot Teknologiateollisuus, Metsäteollisuus ja Kemianteollisuus pitävät näin suureksi mitoitettuja lakkoja nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa vastuuttomina.

Satamien sulkeminen kahdeksi viikoksi on niin järeä toimi, että yritykset eivät pysty enää kuromaan menetyksiä kiinni lakkojen jälkeen.

– Vientiyritysten tilanne eri toimialoilla on vaikeutunut jo pelkästään liiketoimintaympäristön asettamien haasteiden vuoksi. Yritykset ovat heikentyneessä taloustilanteessa joutuneet aloittamaan muutosneuvotteluita, lomauttamaan ja jopa irtisanomaan työntekijöitä. Tässä tilanteessa ammattiliittojen työpaikkoihin ja satamiin kohdistama poliittinen aktivismi on täysin piittaamatonta. Satamien pitäminen panttivankina vahvistaa tarvetta poliittisten lakkojen rajoittamiselle, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Lisää aiheesta täällä.