Tehdastyöntekijä laitteiston ääressä.
Uutinen

Teknologiateollisuuteen laaja ylityökielto kolmeksi viikoksi – Helmikuun alussa lisää poliittisia lakkoja

Teollisuusliitto ilmoitti laajasta poliittisesta ylityökiellosta useilla teollisuuden toimialoilla tiistaina 9. tammikuuta ja uusista poliittisista lakoista torstaina 28. joulukuuta. Lakkoilmoituksen toimet kohdistuvat lähinnä kemianteollisuuden toimialalle. SAK ja STTK järjestävät Helsingissä 1. helmikuuta mielenosoituksen kello 12–14.

Teollisuusliiton ilmoittama laaja ylityökielto astuu voimaan 10. tammikuuta ja päättyy 4. helmikuuta.

Ylityökiellon piirissä on yli 20 Teollisuusliiton sopimusalaa, ja se koskee muun muassa teknologiateollisuutta. Ylityökielto ei koske hätätyötä eikä töitä, jotka ovat välttämättömiä hengen ja terveyden turvaamisen kannalta.

Ylityökielto koskee 10.1. kello 00.00–4.2.2024 kello 23.59 teknologiateollisuudessa seuraavia Teollisuusliiton sopimusaloja:

  • Malmikaivokset
  • Pelti- ja teollisuuseristysala
  • Teknologiateollisuus

SAK ja STTK järjestävät torstaina 1. helmikuuta kello 12–14 Helsingin Senaatintorille koolle mielenosoituksen hallituksen toimia vastaan. Järjestöjen mukaan niiden jäsenliitot osallistuvat mielenosoitukseen omien päätöstensä mukaisesti.

Joulukuussa Teollisuusliitto kertoi ajavansa 1.–2. helmikuuta alas Nesteen öljynjalostamon ja jätti ilmoitukset Kilpilahden ja Kokkolan teollisuusalueita koskevista poliittisista työtaistelutoimista.

Ammattiyhdistysliike vastustaa toimillaan maan hallituksen sosiaaliturva- ja työmarkkinauudistuksia.

Teollisuusliitto kertoi tiedotustilaisuudessaan, että myös muita poliittisia lakkoja on suunnitteilla, mutta niistä ei ole vielä päätöksiä.

Koko listan lakon kohteista löydät Teollisuusliiton sivuilta.

Uutista on päivitetty 16.1.2024