Työntekijän kädet töissä tehdassalin kokoonpanossa.
Uutinen

Teollisuuteen jälleen uusi ilmoitus erittäin laajasta poliittisesta lakosta

Teollisuusliitto on ilmoittanut jo aiemmin ilmoitettujen lisäksi uudesta, laajasta poliittisesta lakosta muun muassa teknologiateollisuuteen 14.–16. helmikuuta. Lakon piirissä on eri toimialoilla yhteensä yli 60 000 työntekijää. Myös Sähköliitto ja ammattiliitto Pro ovat mukana lakossa.

Ammattiliitot vastustavat toimillaan maan hallituksen sosiaaliturva- ja työmarkkinauudistuksia.

Teollisuusliitto ilmoitti jälleen 2.2. uusista, laajoista poliittisista lakoista, jotka kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille. Työnseisaukset ovat kestoltaan kolmipäiväisiä ja ne toteutetaan 14.–16.2.

– Yrityksissä on muutosneuvotteluita ja lomautuksia päällä, ja tilanne on vaikea tilausten ja kysynnän heikkenemisen vuoksi. Jokainen uusi lakkotoimi synkentää yritysten ja työllisyyden näkymiä entisestään. Aina kun viennin toimintaa ehdoin tahdoin heikennetään, on viimesijainen kärsijä suomalainen työntekijä, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Listan teollisuutta koskevista poliittisen lakon kohteista 14.–16. helmikuuta löydät Teollisuusliiton sivuilta.

Myös Sähköliitto on ilmoittanut samaan aikaan järjestettävästä poliittisesta työnseisauksesta, joka koskee kaikkia Sähköistys- ja sähköasennusalan, Huolto- ja kunnossapitoalan, Sähköalan TES Energia-ICT-Verkosto työehtosopimuksilla tehtäviä töitä. Lakon kohteet löydät oheisesta liitteestä.

Ammattiliitto Pro ilmoitti sekin 2. helmikuuta uudesta poliittisesta työnseisauksesta. Pron lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat 14.2.2024 klo 00:00 ja päättyvät 16.2.2024 kello 24:00 niissä toimipaikoissa, joissa noudatetaan teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusta. Pron ilmoituksen mukaan työnseisaus koskee myös muiden yritysten palveluksessa olevia toimihenkilöitä, jotka työskentelevät asianomaisissa toimipaikoissa edellä mainitun työehtosopimuksen mukaisissa tehtävissä.

Myös keskeiset satamaoperaattorit ovat lakossa. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT järjestää poliittisen lakon 14.–16. helmikuuta. Listan lakon kohteista löydät AKT:n sivuilta.

Rakennusliitto osallistuu Teollisuusliiton julistamaan poliittiseen lakkoon 14.–16. helmikuuta pysäyttämällä kaikkien Rakennusliiton sopimusalojen työt seuraavilla kaivos- ja tehdasalueilla:

  • Agnico Eagle Finland, Kittilän kaivos
  • Boliden Kevitsa Mining, Sodankylän kaivos
  • Outokumpu Chrome, Kemin kaivos
  • Outokumpu Chrome, Tornion tehdas
  • Outokumpu Stainless Steel, Tornio
  • SSAB Europe, Raahen tehdas

Tarkemmat toimintaohjeet poliittisiin työtaisteluihin liittyen löydät työsuhdepalvelustamme osoitteesta tyosuhdepalvelu.fi.

Uutista on päivitetty 12.2.2024