katukuva Helsingistä
Uutinen

Lakot alkavat teknologiateollisuudessa keskiviikkona

Teollisuusliiton, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n ja Ammattiliitto Pron lakot alkavat teknologiateollisuudessa keskiviikkona. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara ja sovittelija Jukka Ahtela yrittivät ratkoa työriitoja vielä tiistaina, mutta sovittelu ei tuottanut tulosta. Viimeisenä illalla selvisi Pron lakon alkaminen.

Teollisuusliitto, Pro ja YTN olivat ilmoittaneet kolmen vuorokauden lakoista keskiviikosta alkaen, jos palkkausta koskeviin työriitoihin ei löydy sitä ennen sopua. Lakkojen kohteena on yhteensä noin kaksikymmentä teknologiayritystä, joiden palveluksessa on noin 11 000 työntekijää ja toimihenkilöä.

− Lakkojen alkaminen on erittäin valitettavaa. On vaikea nähdä, mitä niillä on voitettavissa. Oman työpaikan tilannetta voidaan sen sijaan vaikeuttaa ja heikentää yrityksen palkanmaksukykyä. Toivottavasti sovun edellytykset löytyvät pian, jotta ainakin myöhemmin uhkaavat lakot voidaan välttää, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Liitot ovat ilmoittaneet teknologiateollisuudelle useiden lakkojen sarjasta. Seuraavat Teollisuusliiton ja Pron ilmoittamat lakot uhkaavat 8. helmikuuta. Pro on ilmoittanut myös kolmannesta lakosta, joka uhkaa 11. helmikuuta.

Teollisuusliitto jätti lisäksi tiistaina kolmannen ja YTN toisen lakkovaroituksen. Nämä lakot uhkaavat 15. helmikuuta

Liitoilla on voimassa myös ylityökieltoja.

/// Uutista päivitetty klo 17.50 Pro:ta koskevalla tiedolla. ///

Lue lisää:
Teknologiateollisuuteen jätetyt kaikki lakkovaroitukset
Jos lakot alkavat, niillä vahingoitetaan yrityksiä ja työpaikkoja
 

Lisätiedot:
Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577