neuvottelu
Uutinen

Myös toimihenkilöiden neuvotteluja jatketaan lokakuussa

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden palkkaratkaisuista ei syntynyt sopua vielä syyskuun aikana. Sama jouduttiin toteamaan jo aiemmin teollisuuden työntekijöitä koskevissa neuvotteluissa.

Teollisuuden toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualan neuvotteluja jatkettiin keskiviikkona ja torstaina. Osapuolten näkemykset olivat kuitenkin edelleen kaukana toisistaan. Neuvotteluissa on kyse ensi vuoden palkkaratkaisusta.

− Neuvotteluissa on edetty hieman lähtökuopista, ja olemme käyneet rakentavia keskusteluja. Matkaa on kuitenkin vielä maaliin, sanoo teollisuuden ylempien toimihenkilöiden sekä suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden neuvotteluja vetävä johtaja Johanna Laine.

− Palkansaajapuoli on lähtenyt liikkeelle erittäin kovilla vaatimuksilla, vaikka talouden kuva on edelleen synkkenemässä. Paljon on siis neuvoteltavaa, jotta yhteinen näkemys löytyy, sanoo teknologiateollisuuden toimihenkilöiden, suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden sekä tietotekniikan palvelualan neuvotteluja vetävä työehtopäällikkö Mika Lallo.

Toimihenkilöneuvotteluja jatketaan lokakuun ensimmäisellä tai toisella viikolla sopimusalasta riippuen. Mikäli yhteistä näkemystä ei löydy, molemmilla osapuolilla on oikeus irtisanoa sopimukset päättymään marraskuun lopussa. Mahdollinen irtisanominen tulee tehdä viimeistään 14. lokakuuta.

Lisätiedot:
Johtaja Johanna Laine, puh. 044 590 7209
Työehtopäällikkö Mika Lallo, puh. 040 083 4412