metallimies
Uutinen

Neuvottelut jatkuivat teknologiateollisuuden työntekijäsopimuksesta

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto jatkoivat sunnuntai-iltana neuvotteluja teollisuuden työntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta. Neuvotteluja jatketaan maanantaina.

Lähipäivinä jatkuvat neuvottelut myös teknologiateollisuuden toimihenkilösopimuksista. Joissakin toimihenkilöpöydissä tekstit on jo sovittu, ja keskustelu on kääntynyt palkkaratkaisun tasoon ja rakenteeseen. Joillakin sopimusaloilla teksteistä joudutaan vielä hakemaan yhteistä näkemystä.

− Toivottavasti maali alkaisi pian häämöttää, sillä neuvottelujen venyminen ei ole kenenkään etu. Tasapainoisen ratkaisun löytyminen on kuitenkin tällä kertaa poikkeuksellisen kimurantti kysymys, kuten on monesti todettu. Ratkaisut löytyvät joka tapauksessa vain neuvottelemalla, tähdentää toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi Teknologiateollisuuden työnantajista.

Teknologiateollisuuden kaikilla sopimusaloilla alkoi sopimukseton tila joulukuun alusta, sillä ratkaisuja ei saatu marraskuun loppuun mennessä eli vanhojen sopimusten voimassa ollessa. Vaikka tekstejäkin on palloteltu pitkään, vaikein kysymys on varmastikin palkkaratkaisun mitoitus.

 

Lisätiedot:
Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577