tegdastyö
Uutinen

Neuvottelut teknologiateollisuuden työntekijäsopimuksesta päättyivät tuloksettomina

Neuvottelut teknologiateollisuuden työntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta ovat katkenneet. SAK:lainen Teollisuusliitto ilmoitti tänään maanantaina lyhyen neuvottelun jälkeen, että neuvottelujen jatkamiselle ei ole edellytyksiä.

− Työnantajapuoli on edelleen valmis jatkamaan neuvotteluja, mutta ratkaisun syntyminen edellyttää kieltämättä muutosta neuvotteluasetelmassa. Näkemysero palkkaratkaisun tasosta on edelleen suuri, vaikka työnantaja on ymmärtänyt myös palkansaajien huolia ja tullut merkittävästi vastaan, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

− Aitoa neuvottelua on koko syksyn vaikeuttanut se, ettei palkansaajapuolella ole ollut todellista halukkuutta sopimiseen vaan neuvotteluja on haluttu syystä tai toisesta venyttää eteenpäin. Neuvottelustrategiana on selvästi ollut neuvottelujen pitkittäminen. Tekstikysymyksistä neuvottelijoilla on kuitenkin yhteisymmärrys, Ruohoniemi sanoo.

Ruohoniemen mukaan ratkaisujen venyminen on erittäin valitettavaa ja talouden tilanne huomioon ottaen jopa vaarallista, sillä näkymät synkistyvät ja työttömyysriskit kasvavat. Lisää epävarmuutta ei tarvittaisi.

− Olisi viisautta sopia ostovoimaa, työllisyyttä ja kilpailukykyä tukevista ratkaisuista mahdollisimman pian. Niitä tarvitaan myös sopimusjärjestelmän uskottavuuden vuoksi, Ruohoniemi tähdentää.

Teknologiateollisuuden kaikki työehtosopimukset päättyivät marraskuun lopussa, ja joulukuun alusta saakka toimialalla on vallinnut sopimukseton tila.  

Teknologiateollisuuden useilla sopimusaloilla on sovittu neuvotteluaikoja maanantaille.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577

 

****

Pääneuvottelijat sopimusaloittain:

 Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, 040 833 9577, twitter: @J­_Ruohoniemi (teknologiateollisuuden työntekijät)

Johtaja Johanna Laine, puh. 044 590 7209, twitter: @lainejoann
(teollisuuden ylemmät toimihenkilöt, suunnittelu- ja konsulttialan ylemmät toimihenkilöt)

Työehtopäällikkö Mika Lallo, puh. 040 083 4412, twitter: @mika_lallo
(teollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöt, tietotekniikan palveluala)