nainen tehtaassa
Uutinen

Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden palkkaratkaisuista neuvottelutulokset

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ammattiliitto Pro ovat saavuttaneet neuvottelutulokset teknologiateollisuuden toimihenkilöiden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden palkkaratkaisuista.

Jos osapuolet hyväksyvät teknologiateollisuuden toimihenkilöille syntyneen ratkaisun, Pron meneillään oleva lakko ja ylityökielto päättyvät ja myös uhkaamassa oleva kolmas lakko peruuntuu. Suunnittelu- ja konsulttialan ratkaisun hyväksyminen päättää puolestaan Pron tälle toimialalle julistaman ylityökiellon. Osapuolet kertovat kantansa neuvottelutuloksiin perjantaina päivällä.

Neuvottelutulokset syntyivät torstai-iltana sovittelija Jukka Ahtelan johdolla käydyissä neuvotteluissa.

Varsinainen työriita on koskenut teollisuuden toimihenkilöiden palkkaratkaisua. Samassa yhteydessä on kuitenkin neuvoteltu myös suunnittelu- ja konsulttialan palkantarkistuksista. Pro ei ole jättänyt suunnittelu- ja konsulttialalle varsinaista lakkovaroitusta, mutta liitto on halunnut estää toimialalla työskentelevien jäsentensä työskentelyn teknologiayrityksiin, jotka ovat liiton ilmoittamien lakkojen piirissä. 

Pron toinen kolmen vuorokauden lakko alkoi keskiviikon vastaisena yönä 18 teollisuusyrityksessä. Kolmas, viikon pituinen lakko uhkaa lauantaista 11. helmikuuta alkaen 46:ta teknologiateollisuuden yritystä. Liitolla on voimassa myös teollisuutta sekä suunnittelu- ja konsulttialaa koskeva ylityökielto.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden sopimuksen piirissä on yleissitovuus huomioon ottaen noin 22 000 toimihenkilöä. Suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelee kaikkiaan noin 6 000 toimihenkilöä.

Lisätiedot:
Työehtopäällikkö Mika Lallo, puh. 0400 834 412