neuvottelu
Uutinen

Teknologiateollisuuden työntekijöiden sopimuksesta neuvottelutulos

Teknologiateollisuuden työntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta on saavutettu neuvottelutulos. Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto käsittelevät neuvottelutulosta hallinnoissaan myöhemmin. Jos ratkaisu tulee hyväksytyksi, Teollisuusliiton ilmoittama lakko ja ylityökielto väistyvät.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto jatkoivat tiistaina keskinäisiä neuvottelujaan valtakunnansovittelijan toimistossa. Neuvottelutulokseen päästiin osapuolten kesken sovittelijan avustuksella.

Teollisuusliitto on uhannut teknologiateollisuutta laajalla lakolla ja ylityökiellolla 14. tammikuuta kello 00.00 alkaen. Lakonuhan piirissä on lähes 300 teollisuusyritystä ja kaivosyhtiötä. Lisäksi liitto ilmoitti ylityökiellosta ja vuoronvaihtokiellosta, joka kohdistuvat teknologiateollisuuden ja malmikaivosten sopimusaloihin kokonaisuudessaan.

Myös Ammattiliitto Pro on jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Osapuolten on määrä tavata keskiviikkona valtakunnansovittelijan toimistossa.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577