neuvottelu
Uutinen

Tekstikysymyksissä edistymistä

18.11.2021 klo 15.59
Neuvottelut teknologiateollisuuden uudista valtakunnallisista työehtosopimuksista jatkuvat edelleen hyvässä hengessä. Sopimusten tekstikysymyksissä on päästy eteenpäin, ja vaikeidenkin asioiden käsittely on sujunut rakentavassa hengessä.

Neuvottelut etenevät hieman eri tahtiin eri sopimusaloilla, mutta tavoitteena on edelleen saada neuvottelutulokset valmiiksi marraskuun aikana. Palkkaratkaisun käsittely on agendalla sitten, kun tekstiasiat saadaan ensin pakettiin. Tavoitteena on, että palkkaratkaisusta päästään keskustelemaan ensi viikolla (viikko 47).

– Olen aiemminkin todennut, että odotan neuvottelukierroksella rakentavaa ja uudistavaa yhteistoimintaa. Tähän saakka odotukset ovat toteutuneet. Vaikeimmat asiat ovat kuitenkin vielä pöydällä. Toivottavasti yhteinen sävel löytyy samassa hengessä myös palkkaratkaisun rakenteesta ja tasosta. Niillä on ratkaiseva vaikutus suomalaisen työn kilpailukyvylle ja työllisyydelle, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.