nosturi
Uutinen

TES-pöydässä ei vielä ratkaisuja – teknologiateollisuuden kaikki työehtosopimukset irtisanottiin

Teknologiateollisuuden ensi vuoden palkkaratkaisuista ei saavutettu vielä yhteisymmärrystä. Osapuolten näkemykset etenkin palkkaratkaisun tasosta jäivät kauas toisistaan. Palkansaajajärjestöt irtisanoivat perjantaina kaikki toimialan valtakunnalliset työehtosopimukset päättymään marraskuun lopussa.

Teknologiateollisuuden sopimusosapuolilla oli oikeus irtisanoa työehtosopimukset päättymään marraskuun lopussa, jos ensi vuotta koskevista palkkaratkaisuista ei saavuteta sopua 14. lokakuuta mennessä.

− Suurin erimielisyys neuvotteluissa koski palkankorotustasoa, mutta korotusrakenteestakin on vielä keskusteltavaa. Toivottavasti sopu löytyy mahdollisimman pian, sillä yritysten toimintaympäristö on hyvin epävarma, talouden näkymät synkistyvät viikko viikolta ja taantuman uhka kasvaa. Tämä on muistettava ratkaisuja tehtäessä, sillä virheiden korjaaminen vie pahimmassa tapauksessa lukuisia vuosia, tähdentää Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

− Aikaa ratkaisujen löytymiselle on vielä sopimusten voimassa ollessa. Mitä nopeammin yhteinen näkemys löytyy, sen parempi kaikille osapuolille. Ratkaisut olisivat omiaan rauhoittamaan myös levottomia työmarkkinoita, Ruohoniemi muistuttaa.

Sopimusten irtisanomisen vuoksi niiden koko sisältö voi tulla nyt neuvottelujen kohteeksi. Tähän saakka neuvotteluja on käyty yksinomaan ensi vuoden palkkaratkaisusta.

Neuvoteltavien sopimusten piirissä on kaikkiaan noin 250 000 palkansaajaa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, 040 833 9577 (teknologiateollisuuden työntekijät)

Johtaja Johanna Laine, puh. 044 590 7209 (teollisuuden ylemmät toimihenkilöt, suunnittelu- ja konsulttialan ylemmät toimihenkilöt)

Työehtopäällikkö Mika Lallo, puh. 040 083 4412 (teollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöt, tietotekniikan palveluala)

Uutista on päivitetty useita kertoja perjantain aikana, viimeksi klo 17.18