läppäripöytä
Uutinen

Neuvottelut keskeytyivät teknologiateollisuudessa – sopimukseton tila alkaa

30.11.2021 klo 15.57
Teknologiateollisuuden uusista työehtosopimuksista ei syntynyt ratkaisuja ennen vanhojen sopimusten umpeutumista. Teknologiateollisuuden vanhat sopimukset päättyvät marraskuun lopussa, joten keskiviikosta alkaen toimialalla vallitsee sopimukseton tila.

Neuvotteluja käytiin tiistaina niin teollisuuden työntekijöiden sopimuksesta kuin toimihenkilöiden sopimusaloilla. Pisimmällä neuvottelut olivat Teollisuusliiton kanssa teollisuuden työntekijöiden sopimuksesta.

– Valitettavasti työnantajapuolen ja Teollisuusliiton näkemykset palkkaratkaisun tasosta ovat kaukana toisistaan. Edellytyksiä neuvottelujen jatkamiselle ei tällä erää ollut. Toivottavasti neuvottelupöytään voidaan kuitenkin palata mahdollisimman pian, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Ruohoniemen mukaan talouden kuvaan liittyy hyvästä suhdannehetkestä huolimatta paljon epävarmuuksia, joten palkkaratkaisun mitoitus on kilpailukyvyn ja työllisyyden kannalta tarkka paikka. Vanhoja virheitä ei pidä toistaa.

Työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät päivän kuluessa myös useilla muilla teknologiateollisuuden sopimusaloilla. Ammattiliitto Pron kanssa jatketaan kuitenkin tiistai-iltana neuvotteluja teollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimuksista. Aiheena on erityisesti palkkaratkaisun muoto. Myös tietotekniikan palvelualan sopimuksesta neuvotellaan Ylemmät Toimihenkilöt ry:n ja Tietoalan kanssa. Tässä pöydässä on vielä avoimia tekstikysymyksiä.

Lue myös: Neuvottelut keskeytyivät teknologiateollisuuden työntekijöiden sopimuksesta

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi, puh. 040 833 9577
Johtaja Anne Somer, puh. 050 345 2134 (toimihenkilösopimukset)